همانطور که نحوه چیدمان مبلمان در فضاهای معماری حائز اهمیت است و باید به جنبههای فیزیکی و تاثیر روانشناختی آن توجه زیادی داشت در مورد گیاهان زینتی نیز این موضوع صدق میکند و حتی برای مکانیابی درست و نحوه قرارگیری آنها باید با حساسیت بیشتری عمل کرد، زیرا گیاهان جزئی از طبیعت هستند و نسبت به سایر وسایل تزئینی تاثیر بیشتری بر انسان دارند.
یک طراحی داخلی خوب با گیاهان نه تنها باعث ایجاد زیبایی بصری بیشتر فضا میشود بلکه در جاهایی که نیاز به ایجاد حریم خصوصی و خلوت نیز موثراست و نیز می توان به عنوان فیلتری برای نور خورشید و کاهش تشعشعات در مکان هایی که نور خیره کننده دارند از گیاهان کمک گرفت. گیاهان همچنین به عنوان مانعی برای مناظر بد، جذب یا انعکاس صدا مورد استفاده قرار میگیرند.
مهم تر از همه اینکه گیاهان فرصت زندگی با موجودات زنده و افزایش حس طبیعت و ارتباط با آن را برای انسان به وجود می آورند. از سوی دیگر گیاهان از نظر فیزیولوژیکی و میزان نوری که از جبهه خاصی از ساختمان باید دریافت کنند با هم تفاوت دارند پس محل قرارگیری آنها در ساختمان بسیار حائز اهمیت است. مطالعات نشان میدهد در معرض دید قرار گرفتن گیاهان در فضای داخلی بستگی به محل قرارگیری آنها نسبت به شخص دارد گاهی اوقات یک گیاه کوچک نزدیک به فرد که در یک زاویه دید مناسب قرار دارد ممکن است تاثیر بصری و روانشناسی بیشتری نسبت به یک گیاه بزرگ ولی در یک زاویه و فاصله نامناسب داشته باشد.